Forfatter og journalist Lise Nørgaards karriere startede i 1935 – i en tid, hvor der var mere status i at blive hjemme som kvinde. Det var hun med til at ændre. Her fortæller hun om værdien af et arbejde, af gode læremestre og selvironi, om at bruge humor og underholdning som virkemidler og om sin stædige kamp for at give kvinder rettigheder på arbejdsmarkedet og på tv-skærmene.

Kvindelige journalister skulle skrive sødt. Men jeg ville hellere give en ordentlig en med krabasken

Lise Nørgaard forklarer også, hvorfor hun mener, at et fast arbejde er en udmærket ting for en kunstner og hun fortæller om dengang, hun startede som journalistelev på Roskilde Dagblad:

Jeg  ville være berømt. Jeg var 18 år og så klog, at jeg kunne undvære hovedet og troede aldrig, at jeg skulle dø … og det skal jeg så åbenbart heller ikke …

Da hun blev hyret til Huset på Christianshavn – i første omgang som konsulent – havde det mandlige forfatterkollegium allerede sat scenen:

 Kvinderne gik alle rundt hjemme i lejlighederne med klud om hovedet og en stegepande i hånden. Skal en af dem ikke ud og have et arbejde? spurgte jeg. Hvad om fru Olsen bliver buschauffør?

Hør den utrolige reaktion i podcasten og hvordan det videre gik. Hør også Lise Nørgaard fortælle om at være hovedforfatter på Matador og om at blive berømt og bedømt.

Interview og tilrettelæggelse: Dorthe Studsgarth

Optaget den 8. maj 2019 i restauranten i Skovshoved Sejlklub

Link til Lise Nørgaard på Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *