I Af Cindy Malmberg, romance-læser|
20. december 2020
De fleste af os kender det vist: Vi åbner den nye bog og glider ligeså stille og roligt ind i en anden verden. Plottet lægger blødt ud men begynder så småt at fange os. Et par kapitler forsvinder så nemt som et glas kold rosé på terrassen en varm sommeraften. Vi bliver fanget i en historie som ikke er vores. Måske historien tager sted i en anden verden. Et andet land. Med andre væsener eller mennesker der ligger fjernt fra vores hverdag. Eller også er historien præcis, som vi ønsker den. Den perfekte verden. Det ideelle job. Forholdet man kun ser i de pladder romantiske Hallmark film. Men vi elsker det. Sluger det råt. Vi vil ha’ det samme. Vi vil være dér. Vi vil være dem.

Vi drømmer og forsvinder ind i en anden verden – måske endda flygter fra virkeligheden. For når historien er skrevet godt, er det svært ikke at fordybe sig.

Jeg er personligt en sucker for kærlighedsromaner med uforudsigelige plots. Om det så betyder drama, død og ødelæggelse eller noget helt 4., så er jeg solgt. Men det bedste er uden tvivl ung kærlighed og hvad dertil følger af forhindringer for at nå hinanden. Den slags kærlighed man selv aldrig oplevede. Eller… Jeg gjorde i hvert fald ikke.

Når vi forsvinder ind i en bog og ind i en historie, kan det være svært ikke at miste lidt af realitetsfornemmelsen. Alt kan lade sig gøre i en bog, så hvorfor kan det ikke også ske for os læsere?

Jeg tilstår!

Jeg er flygtet fra virkeligheden. Røget dybt ned i drømmene om at bo i USA. På college med en smuk roomie. Sammen læste vi, festede, flirtede og blev alt for hurtigt voksne. Men vigtigst: Jeg var ung, smuk og eftertragtet hos sportsfyrene. Jeg fandt ægte kærlighed, tog til afgangsbal og mistede mødommen til den bredskuldrede fyr, der med de nøddebrune øjne og stærke arme forsikrede mig om, at det skulle være os for altid. Vi flyttede til en forstad, blev gravide og fik en hund.

I virkeligheden sidder jeg tilbage, 39 år, fraskilt og single mor til 2. Og DERFOR er bøger så vigtige i mit liv.

X-oh, X-oh